Tvarohový koláčik s brusnicami
Suroviny
500 g SABI tvarohu
100 g cukru (alebo medu)
3 ks vajcia
150 ml SABI mlieka
100 g brusníc (sušených alebo čerstvých)
100 g hladkej múky
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL vanilkového extraktu
50 g rozpusteného SABI masla
štipka soli
citrónová kôra na zvýraznenie chuti
Postup
1. Pripravte si zapekaciu formu, vymažte ju maslom alebo použite papier na pečenie.
2. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte tvaroh, mlieko, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
3. V inej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a štipku soli. Postupne vmiešajte suché ingrediencie do tvarohovej zmesi, aby vzniklo hladké, mierne tekuté cesto.
4. Ak používate sušené brusnice, namočte ich na 10 minút do horúcej vody a potom sceďte. Ak použijete čerstvé brusnice, môžete ich jemne obaliť v cukre pred zmiešaním s cestom. Jemne ich vmiešajte do cesta.
5. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 35-40 minút pri teplote 180°C, alebo kým povrch nie je zlatistý a stred pevný (skontrolujte špajlou).
6. Koláč nechajte vychladnúť. Môžete ho posypať práškovým cukrom alebo podávať s lyžicou šľahačky či jogurtu.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.