Tvarohový cheesecake podľa SABI

Suroviny


250 g kakaové sušienky s vanilkovou náplňou (alebo OREO keksy)
125 g maslo SABI

Plnka:

100 g kakaové sušienky s vanilkovou náplňou (alebo OREO keksy)
250 g mascarpone
250 ml smotana na šľahanie SABI
250 g tvarohová plnka SABI

2 ks vanilkový cukor
5 PL práškový cukor
100 g kakaové sušienky s vanilkovou náplňou (alebo OREO keksy)
podľa chuti mrazené ovocie

Postup


Na „korpus“ si oddelíme kakaové sušienky od vanilkového krému, ktorý si odložíme do plnky. Sušienky rozdrvíme na drobné kúsky a spojíme s rozpusteným maslom SABI.

 

Pripravíme si tortovú misu, ktorú si vystelieme alobalom. Zmes sušienok s maslom natlačíme na dno tortovej formy tak, aby nám vznikla jednotná hmota. Následne si pripravíme plnku. V samostatnej miske si vymiešame mascarpone, tvarohovú plnku SABI, odložený krém zo sušienok, práškový a vanilkový cukor.

 

Na záver si vyšľaháme smotanu SABI a zľahka primiešame do plnky. Sušienky určené k plnke polámeme na menšie kusy. Na pripravený korpus nanesieme 1/3 krému a posypeme polovicou sušienok. Opäť nanesieme krém a posypeme zvyšnými sušienkami.

 

Poslednú tretinu krému nanesieme na sušienky a dáme aspoň na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním cheesecake ozdobíme polámanými sušienkami a mrazeným ovocím podľa chuti.

 

TIP: Môžeme dozdobiť aj kakaom alebo grankom.

čas prípravy

30 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore