Trojfarebná tvarohová torta
Suroviny
200 g kakaových keksov
100 g masla
500 g mäkkého roztierateľného tvarohu v črievku
150 g kryštálového cukru
80 g bielej čokolády
80 g mliečnej čokolády
80 g tmavej čokolády
150 ml mlieka
100 ml vody
300 ml smotany na šľahanie 33%
2 KL želatíny
1/2 KL škorice
olej na vymastenie
Postup
Boky tortovej formy trocha vymastíme olejom. Keksy rozmixujeme na drobné omrvinky. Pridáme k nim škoricu a maslo a spolu vymiešame. Zmes rozložíme rovnomerne po celom dne formy a na 20 minút odložíme do chladničky. Vodu zmiešame so želatínou a na miernom ohni ju ohrejeme, aby sa nám rozpustila. Nesmie vrieť!
Tvaroh vymiešame najemno, pridáme mlieko a cukor a ešte vyšľaháme nahladko. Postupne pridáme vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame. Vzniknutý krém rozdelíme na 3 časti. Čokolády opatrne rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do prvej vmiešame roztopenú bielu čokoládu, do druhej mliečnu a do tretej tmavú horkú. Na tortový korpus z keksov najprv rozotrieme biely krém, potom svetlohnedý a nakoniec tmavohnedý. Tortu necháme odležať v chladničke najlepšie počas noci. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čokoládovými peniažkami.
Tip: Po vybraní z formy môžeme tortu preliať vlažnou čokoládovou polevou a nechať ešte na pár hodín v chladničke stuhnúť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.