Trojfarebná tvarohová torta

Suroviny


200 g kakaových keksov

100 g masla

500 g mäkkého roztierateľného tvarohu v črievku

150 g kryštálového cukru

80 g bielej čokolády

80 g mliečnej čokolády

80 g tmavej čokolády

150 ml mlieka

100 ml vody

300 ml smotany na šľahanie 33%

2 KL želatíny

1/2 KL škorice

olej na vymastenie

 

Postup


Boky tortovej formy trocha vymastíme olejom. Keksy rozmixujeme na drobné omrvinky. Pridáme k nim škoricu a maslo a spolu vymiešame. Zmes rozložíme rovnomerne po celom dne formy a na 20 minút odložíme do chladničky. Vodu zmiešame so želatínou a na miernom ohni ju ohrejeme, aby sa nám rozpustila. Nesmie vrieť!

Tvaroh vymiešame najemno, pridáme mlieko a cukor a ešte vyšľaháme nahladko. Postupne pridáme vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame. Vzniknutý krém rozdelíme na 3 časti. Čokolády opatrne rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do prvej vmiešame roztopenú bielu čokoládu, do druhej mliečnu a do tretej tmavú horkú. Na tortový korpus z keksov najprv rozotrieme biely krém, potom svetlohnedý a nakoniec tmavohnedý. Tortu necháme odležať v chladničke najlepšie počas noci. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čokoládovými peniažkami.

 

Tip:  Po vybraní z formy môžeme tortu preliať vlažnou čokoládovou polevou a nechať ešte na pár hodín v chladničke stuhnúť.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore