Svieža nepečená kefírová torta
Suroviny
200 g detských piškót
100 g masla SABI
3 lyžice polotučného mlieka SABI
500 ml kefírového mlieka SABI
100 g mäkkého roztierateľného tvarohu
v črievku SABI
1 citrón
150 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
20 g práškovej želatíny
100 ml polotučného mlieka SABI
300 g malín alebo černíc (aj mrazené)
100 g lúpaných nesolených pistácií
lístky medovky
Postup
Detské piškóty rozdrvíme, zvlhčíme ich mliekom a zapracujeme do nich zmäknuté maslo. Hmotu zatlačíme na dno otvárateľnej tortovej formy a dáme vychladiť.
Maliny očistíme a časť z nich si odložíme na ozdobu. Želatínu necháme napučať v mlieku, zohrejeme ju a rozmiešame, aby sa rozpustila.
Kefír vyšľaháme s tvarohom, nastrúhanou citrónovou kôrou a štyrmi lyžicami citrónovej šťavy, primiešame cukor, vanilinový cukor a rozpustenú želatínu. Polovicu náplne roztrieme na korpus, rovnomerne pokladieme lesnými plodmi a zakryjeme druhou polovicou náplne.
Tortu necháme aspoň päť hodín chladiť. Ozdobíme zvyšným ovocím, nasekanými pistáciami a lístkami medovky
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk