Sviatočná čokoládová roláda
Suroviny
CESTO:
5 ks vajec
120 g kryštálového cukru
30 g kakaa
80 g hladkej múky
štipka soli
PLNKA:
200 ml SABI smotany na šľahanie
100 g kvalitnej tmavej čokolády
1 balíček vanilkového cukru
POLEVA:
100 g tmavej čokolády
50 ml SABI smotany na šľahanie
Postup
1. Bielky oddelíme a vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme kakao a múku. Do žĺtkovej zmesi zľahka vmiešame vyšľahaný sneh, aby cesto zostalo nadýchané. Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C približne 8–10 minút, kým bude cesto pružné na dotyk.
2. Po upečení cesto vyklopíme na čistú kuchynskú utierku, papier na pečenie opatrne stiahneme a pomocou utierky cesto zrolujeme ešte za tepla a necháme ho zrolované vychladnúť.
3. V hrnci jemne zohrejeme (nevaríme!) smotanu na šľahanie, odstavíme ju a pridáme na kúsky nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí, a necháme zmes vychladnúť. Studenú čokoládovú zmes vyšľaháme na hladký a nadýchaný krém.
4. Vychladnuté cesto rozvinieme, rovnomerne ho potrieme pripraveným krémom a cesto opäť zrolujeme. Nakoniec roládu polejeme hladkou polevou, ktorú vymiešame zo zohriatej smotany na šľahanie a čokolády.
5. Roládu necháme aspoň hodinu odležať v chladničke, nakrájame ju na plátky a podávame.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.