Sviatočná čokoládová roláda

Suroviny z produktov


Smotana na šľahanie 33 %

Suroviny


CESTO:

5 ks vajec
120 g kryštálového cukru
30 g kakaa
80 g hladkej múky
štipka soli

PLNKA:

200 ml SABI smotany na šľahanie
100 g kvalitnej tmavej čokolády
1 balíček vanilkového cukru

POLEVA:

100 g tmavej čokolády
50 ml SABI smotany na šľahanie

Postup


1. Bielky oddelíme a vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme kakao a múku. Do žĺtkovej zmesi zľahka vmiešame vyšľahaný sneh, aby cesto zostalo nadýchané. Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C približne 8–10 minút, kým bude cesto pružné na dotyk.

2. Po upečení cesto vyklopíme na čistú kuchynskú utierku, papier na pečenie opatrne stiahneme a pomocou utierky cesto zrolujeme ešte za tepla a necháme ho zrolované vychladnúť.

3. V hrnci jemne zohrejeme (nevaríme!) smotanu na šľahanie, odstavíme ju a pridáme na kúsky nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí, a necháme zmes vychladnúť. Studenú čokoládovú zmes vyšľaháme na hladký a nadýchaný krém.

4. Vychladnuté cesto rozvinieme, rovnomerne ho potrieme pripraveným krémom a cesto opäť zrolujeme. Nakoniec roládu polejeme hladkou polevou, ktorú vymiešame zo zohriatej smotany na šľahanie a čokolády.

5. Roládu necháme aspoň hodinu odležať v chladničke, nakrájame ju na plátky a podávame.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore