Smotanová torta SABI
Suroviny z produktov
Mlieko polotučnéSmotana na šľahanie 33 %Smotana kyslá lahôdkováHotová tvarohová plnka
Suroviny
CESTO:
150 g práškový cukor
3 ks žĺtka
80 g olej
80 ml mlieko SABI
150 g polohrubá múka
3 ks bielka (sneh)
PLNKA:
750 g hotová tvarohová plnka SABI
180 ml smotana na šľahanie SABI
3 PL kyslá lahôdková smotana SABI
4 bal. vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
1 bal. stužovač šľahačky
2 PL kakao
POLEVA:
180 mI smotana na šľahanie SABI
200 g čokoláda na varenie
Postup
1. Najprv si pripravíme cesto. Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, počas miešania pridáme olej a mlieko. V druhej miske si ručne zmiešame múku s kakaom, ku ktorej nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C približne 30 minút. Po upečení korpus vyklopíme vrchnou stranou na drevenú dosku, aby sa vyrovnal a vrchná koža „zvlhla". Keď korpus vychladne, kožu „odlúpneme", vďaka tomu zabránime odlupovaniu plnky od cesta.
3. Tvaroh si vyšľaháme najemno spolu s vanilkovým a práškovým cukrom, kyslou smotanou, šľahačkovou smotanou a stužovačom šľahačky.
4. Tvarohovú plnku natrieme na cesto, vyhladíme a necháme stuhnúť približne 30 minút v chladničke.
5. Šľahačkovú smotanu určenú na polevu privedieme do varu a hneď vypneme. Do smotany nalámeme čokoládu a miešame, až kým sa nám nerozpustí a poleva nie je hladká. Ak máme ešte hrčky smotanu trošku prihrejeme.
6. Polevu necháme v chladničke dobre vychladnúť, aby sa nám dala natierať. Tortu na záver natrieme polevou aj po okrajoch a necháme dobre vychladiť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.