Smotanová torta SABI

Suroviny


CESTO:

150 g práškový cukor
3 ks žĺtka
80 g olej
80 ml mlieko SABI
150 g polohrubá múka
3 ks bielka (sneh)

PLNKA:

750 g hotová tvarohová plnka SABI
180 ml smotana na šľahanie SABI
3 PL kyslá lahôdková smotana SABI

4 bal. vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
1 bal. stužovač šľahačky
2 PL kakao

POLEVA:

180 mI smotana na šľahanie SABI
200 g čokoláda na varenie

Postup


1. Najprv si pripravíme cesto. Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, počas miešania pridáme olej a mlieko. V druhej miske si ručne zmiešame múku s kakaom, ku ktorej nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

2. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C približne 30 minút. Po upečení korpus vyklopíme vrchnou stranou na drevenú dosku, aby sa vyrovnal a vrchná koža „zvlhla". Keď korpus vychladne, kožu „odlúpneme", vďaka tomu zabránime odlupovaniu plnky od cesta.

3. Tvaroh si vyšľaháme najemno spolu s vanilkovým a práškovým cukrom, kyslou smotanou, šľahačkovou smotanou a stužovačom šľahačky.

4. Tvarohovú plnku natrieme na cesto, vyhladíme a necháme stuhnúť približne 30 minút v chladničke.

5. Šľahačkovú smotanu určenú na polevu privedieme do varu a hneď vypneme. Do smotany nalámeme čokoládu a miešame, až kým sa nám nerozpustí a poleva nie je hladká. Ak máme ešte hrčky smotanu trošku prihrejeme.

6. Polevu necháme v chladničke dobre vychladnúť, aby sa nám dala natierať. Tortu na záver natrieme polevou aj po okrajoch a necháme dobre vychladiť.

 

čas prípravy

90 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore