Slaný koláč

Suroviny


1 balenie lístkového cesta
7 vajec
150 g šunky
150 g zrejúceho syra Sabinovská tehla
200 g kyslej lahôdkovej smotany SABI
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
maslo SABI

Postup


V miske vyšľaháme vajcia. Pridáme pokrájanú šunku, časť nastrúhaného syra a posekanú petržlenovú vňať. Pridáme ešte smotanu a poriadne vymiešame, okoreníme a osolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Zapekaciu misu vymastíme maslom a celú ju až po horné okraje vystelieme lístkovým cestom. Vylejeme tam pripravenú zmes a pečieme v rúre pri teplote 180 - 220 ºC asi 20 minút. Na záver koláč posypeme zvyšným strúhaným syrom a ešte zapečieme. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Dobrú chuť!

čas prípravy

55 minút

počet porcií

5 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore