SABI lávový koláč
Suroviny
200 g horkej čokolády
140 g na kocky nakrájaného SABI masla
4 ks vajíčka
60 g hladkej múky
70 g trstinového cukru
mrazené alebo čerstvé maliny
*potrebujeme aj 4 keramické formičky
Postup
1. Keramické formičky vymastíme maslom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so SABI maslom, poriadne premiešame a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
2. Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom, pridáme roztopenú čokoládu s maslom a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku a zamiešame.
3. Hotové cesto nalejeme do pripravených formičiek. Formičky poukladáme na plech na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C približne na 7 až 12 minút. Koláčiky sú hotové vtedy, keď sa odlepujú od stien foriem a navrchu sú jemne chrumkavé. Po upečení ich vytiahneme z rúry, necháme minútu postáť a opatrne ich vyklopíme na tanier.
4. Lávové koláčiky podávame s kopčekom zmrzliny alebo malinami, ktoré povaríme s troškou trstinového cukru. Hotový lávový koláč je na povrch u upečený a jeho vnútro je vláčne, priam "surové".
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.