SABI banánový chlieb

Suroviny z produktov


Acidofilné mlieko 250 ml

Suroviny


250 ml Acidofilného SABI mlieka
2 ks zrelé banány
100 g hnedého cukru
2 ks vajcia
100 ml slnečnicového oleja
300 g polohrubej múky
1 ks prášok do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL škorice
1/2 ČL soli
50 g nasekaných orechov/čokoládových kúskov

Postup


1. Rúru predhrejeme na 180°C. Pripravíme si chlebovú formu a vymastíme ju olejom alebo vystelieme papierom na pečenie.

2. Vidličkou roztlačíme banány na pyré. Pridáme SABI Acidofilné mlieko, vajcia, cukor a olej. Všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.

3. V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ. Suché ingrediencie postupne pridávame do banánovej zmesi a miešame, kým nevznikne hladké cesto.

4. Pridáme orechy alebo čokoládové kúsky a jemne premiešame. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 50-60 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.

5. Chlieb necháme vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom ho vyklopíme na mriežku. Chlieb nakrájame a podávame na raňajky alebo desiatu s maslom, džemom či medom.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore