Pudingovo-jahodový koláč
Suroviny
Cesto
150 gr hladká múka
150 gr práškový cukor
2 žítky
1 bal.prášok do pečiva
Plnka
1 L SABI polotučné mlieko
3 bal.vanilkovy puding
200 gr kyslá smotana
4-5 PL kryštál cukor
Dokončenie
čerstvé ovocie jahody,
2 bal. želatina červená potravinárska
Postup
Múku preosejeme do misy pridáme cukor, žĺtky, prášok do pečiva. Rukou vypracujeme hladké cesto ktoré zabalíme do fólie dáme do chladničky.
Z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť postupne vmiešame kyslú smotanu. Cesto rozvaľkáme na okrúhly tvar. Formu okrúhlu 30 cm vymastíme a vysypeme múkou a nanesieme cesto až na okraje. Vylejeme pudingovú náplň.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Poukladáme ovocie a zalejeme želatínou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale. Hotovy koláč dáme do chladničky stuhnúť. Dobru chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.