Plnené medovníčky

Suroviny z produktov


Maslo SABIMaslo bezlaktózové

Suroviny


CESTO

200 g pšeničnej hladkej múky
50 g špaldovej celozrnnej múky
50 g medu
75 g pomletého trstinového cukru
1,5 ČL perníkového korenia
1/2 ČL cejlónskej škorice
50 g SABI masla izbovej teploty
1/2 ČL jedlej sódy
2 ks vajcia

PLNKA A ZDOBENIE

slivkový džem na plnenie
70 g kvalitnej horkej čokolády
2 ČL kokosového oleja a strúhaný kokos na ozdobenie

Postup


1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiesime nelepivé cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho aspoň na dve hodiny do chladu. Cesto vyberieme minimálne 30 minút pred pečením, aby zmäklo.

2. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme na priemer asi 3 mm a naznačíme si do neho formičkou tvar (nevykrajujeme!). Do stredu vyznačeného tvaru dáme kopček (asi ČL) slivkového džemu. Z druhej polovice cesta si kúsok odtrhneme, rukami vypracujeme placku a prekryjeme ňou džem i naznačený tvar. Po bokoch cesto utlačíme a vykrojíme.

3. Medovníčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180° asi 7-8 minút (nie dlhšie, aby neboli tvrdé).

4. Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme nad parou. Hotové medovníky namáčame do čokoládovej polevy a ozdobíme ich strúhaným kokosom.

 

Natália Šťastná je úspešná foodblogerka a autorka knihy Pekne Papkaj. V roku 2021 založila instagramový účet profil @peknepapkaj, kde prináša rodinné recepty a osvetu ohľadom stravovania detí. Natália je maminou dvoch detí a so svojimi kulinárskymi skúsenosťami z praxe sa rada delí na Instagame.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore