Perníky

Suroviny z produktov


Maslo SABI

Suroviny


0,5 kg hladká múka T650
190 g práškového cukru
125 g masla SABI
125 g medu
3 vajcia
1,5 lyžičky perníkového korenia
1 lyžičky sódy bikarbóny
vajíčko na potretiekeď sa vyberú z trúby

Postup


Všetky suroviny spolu zmiešame. Trvá to trocha dlhšie, aby sme vypracovali dobré cesto. Odložíme ho do mikroténového vrecka do chladničky aspoň na 24 hodín, nič sa nedeje keď tam bude aj dlhšie.

Aspoň 1 hodinu pred pečením vyberieme z chladničky a postupne si odoberáme toľko cesta koľko potrebujeme na jeho rozvaľkanie. Vyvaľkané cesto by malo mať hrúbku cca 5 mm.

Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Vykrojené perníky poukladáme na vymastený plech a v rúre pri teplote 180°C pečieme asi 5 minút do zlatista. Ešte horúce perníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme odležať.

čas prípravy

160 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore