Perníkové čoko muffiny SABI
Suroviny
250 g špaldovej múky
150 g horkej čokolády
120 g práškového cukru
180 ml Mlieka SABI
100 g masla SABI
50 g kryštálového cukru
1 hrsť lieskových orechov
3 ks vajec
1 PL kakaa
1 PL perníkového korenia
½ bal. kypriaceho prášku
1 ČL vanilkového cukru
Postup
Čokoládu a maslo SABI roztopíme v kastróliku nad parou a potom ich poriadne premiešame a necháme vychladnúť. V druhej miske si vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým cukrom do krémova. Potom do nich primiešame mlieko SABI. Na zmes preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom. Všetko spolu poriadne premiešame, aby nám vznikla jednotná hmota.
Ďalej k hmote pridáme vychladenú čokoládu s maslom a všetko dobre premiešame. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha a sneh následne zapracujeme varechou do kakaového cesta. Na záver primiešame nasekané a opražené lieskovce.
Cesto nalejeme do muffinových formičiek a pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C približne 20 až 25 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti muffinov. Menšie pečieme kratšie.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.