Pečivo so SABI balkánskym syrom
Suroviny
200 g hladkej múky
100 g SABI masla (zmrazené alebo dobre vychladené)
150 g Sabinovského syra balkánskeho typu
1 ks vajce
1/2 prášku do pečiva
štipka soli
1–2 PL studenej vody (podľa potreby)
džem (višňový alebo brusnicový)
nasekané vlašské orechy na ozdobu
Postup
1. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte nastrúhané maslo a prstami spracujte na drobivú zmes. Pridajte nadrobený Sabinovský syr balkánskeho typu a vajce, v prípade potreby aj studenú vodu, aby vzniklo pevné cesto.
2. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odležať v chladničke približne 30 minút.
3. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm. Pomocou formičiek vykrajujte rôzne tvary (napr. hviezdičky).
4. Vykrojené kúsky naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným vajíčkom.
5. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 12–15 minút, kým nie sú zlatisté. Po upečení ich nechajte vychladnúť, pridajte lyžičku džemu a posypte vlašskými orechmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.