Paska

Suroviny


1 kg polohrubej múky
1 droždie
500 ml polotučného mlieka SABI
3 lyžice kryštálového cukru
3 lyžice sušeného mlieka SABI
3 vajcia
1 prášok do pečiva
125 g masla SABI
štipka soli
1 lyžica hrozienok

Postup


Zvlažného mlieka, cukru adroždia si pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, aby sa prevzdušnila. Pridáme kvások a všetky ostatné suroviny okrem hrozienok a vymiesime na jemné cesto. Vrch pomúčime a prikryté potravinovou fóliou necháme na  teplom mieste odpočívať asi hodinu.
 

Hrozienka namočíme do vlažnej vody, aby napučali a zvlhli. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, jemne krátko znovu premiesime a urobíme 3 bochníky, ktoré necháme prikryté utierkou ešte asi 20 minút podkysnúť. Každý z bochníkov vytvarujeme do tvaru valca a zapletieme ako pletenku, ktorú preložíme do formy alebo pekáča vystlaného papierom na pečenie.

Pletenec potrieme vajíčkom a posypeme hrozienkami. Najskôr pečieme v rúre pri teplote 220 ºC asi 10 minút. Potom uberieme teplotu na 180 ºC a dopekáme ďalších 30 - 40 minút.

čas prípravy

minút

počet porcií

porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore