Palacinky z acidofilného mlieka s jablkami
Suroviny
50 g hladkej múky
30 g zemiakového škrobu
1 vajce
štipka soli
3 lyžice práškového cukru
70 ml acidofilného mlieka SABI
130 ml polotučného mlieka SABI
1 lyžica minerálnej vody
2 lyžice oleja
maslo SABI
3 jablká
štipka mletej škorice
1 lyžica jablčnej šťavy
2 lyžice práškového cukru
Postup
Suroviny s jednou lyžicou cukru spracujeme ručným šľahačom na hladké liate cesto. Necháme prikryté 10 minút odstáť. Na oleji postupne upečieme palacinky. Na masle opražíme jablká nakrájané na kocky, posypeme ich zvyšným cukrom, škoricou a zalejeme ich jablčnou šťavou. Touto pripravenou zmesou naplníme palacinky, stočíme ich alebo preložíme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.