Palacinková SABI torta od Janky

Suroviny


Janka je mamička dvojročnej dcérky, ktorá vo voľnom čase najradšej trávi čas v kuchyni. Rada experimentuje a tvorí recepty, s ktorými sa už niekoľko rokov delí na svojom instagrame @janickine_dobroty.

CESTO

1 l SABI mlieka
3 ks vajcia
400 g hladkej múky
1 čl vanilkového cukru
štipka soli
olej na pečenie

KRÉM

200 g Lahodnej nátierky bielej
250 ml šľahačkovej smotany 33 %
2 PL práškového cukru
200 g kyslej smotany
30 g sušených malín
jahodový džem

Postup


1. Na palacinkové cesto vo väčšej miske zmiešame SABI mlieko, vajcia, múku, cukor, soľ. Panvicu s olejom rozpálime a z cesta postupne upečieme palacinky. Hotové palacinky necháme vychladnúť.

2. Krém vyšľaháme z Lahodnej nátierky, šľahačky a cukru. Nakoniec ručne primiešame maliny a kyslú smotanu.

3. Palacinky ukladáme na seba a medzi ne striedame vrstvy džemu a krému. Navrch natrieme krém, ozdobíme podľa fantázie a necháme v chladničke odležať aspoň hodinu.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore