Oriešky
Suroviny
Cesto:
600g polohrubej múky
300g Palmarínu
200g práškového cukru
250g mletých orechov
1 vajce
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
4 žĺtka
200g práškového cukru
250g masla Sabi
vanilínový cukor
Postup
Všetky suroviny spolu vymiešame (najlepšie rukou). Vypracujeme hladké cesto. Formičky na oriešky vysypeme múkou a plníme ich pripravenou zmesou. V ceste nechávame jamku, aby bolo kam naplniť plnku. V rúre ich pečieme doružova. Po upečení ich necháme vychladnúť a jednotlivé "poloriešky" spájame plnkou na celý oriešok. Vyváľame v práškovom cukre alebo ich ním posypeme. Najlepšie chutia, keď sa nechajú 2 - 3 dni postáť.
Príprava plnky:
Žĺtky a cukor šľaháme nad parou, kým nezhustnú. Maslo vymiešame a postupne doň primiešavame vychladnutú masu. Plnka je jemne žltá.
čas prípravy
60 minút
počet porcií
12 porcie
zložitosť
stredná
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.