Orechovo-čokoládové koláče
Suroviny
Ingrediencie cesto
Ingrediencie plnka
2 ks žÍtok na potretie
Postup
Do misky dáme múku, cukor, soľ a premiešame lyžicou. Potom pridáme olej, bielky, jogurt biely SABI a napučaný kvások, ktorý sme si spravili z 3 dl mlieka SABI 3,5% +droždie+ 1 kl cukor. Zvyšných 1,5-1,75 dl mlieka SABI pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Vypracujeme si polomäkké cesto, ktoré sa má oddeľovať od misky. Nakoniec ho pomocou trochy múky krátko premiesime do bochníka a poprášime múkou. Zakryjeme a necháme cca 1 hodinu na teplejšom mieste nakysnúť.
Kým cesto kysne, pripravíme plnku. Odvážime si 200 g orechov, ktoré pomelieme. Ďalej si do jednej misky dáme 2 dl práškového a 2 dl kryštálového cukru, 3 PL kakaa a vanilkový cukor. Všetko spolu s orechmi potom premiešame. A napokon si ešte pripravíme maslo SABI, budeme potrebovať cca 1/2.
Na kysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na rovnaké kúsky ( cca 22-23 ks). Každý jeden kúsok ešte raz vymiesime do bochníčka. Bochníčky nenecháme podkysnút, ale hneď s nimi pracujeme ďalej.
Bochníček rozťapkáme, najprv dáme kúsok masla SABI a potom aspoň 2 PL plnky. Potom bochníček uzavrieme ako buchtu a uzavretou časťou nadol ukladáme na plech s papierom. Potrieme vrch žÍtkom, ktoré sme vymiešali s pár kvapkami vody a dáme už aj piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 20 minút.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.