Orechovo-čokoládové koláče

Suroviny


Ingrediencie cesto

1 kg múka hladká
200 g cukor kryštálový
2 ks bielky
2 dl olej
cca 4,5 dl mlieko SABI 3,5%
1 dl jogurt biely SABI
1 kocka (42/S0g) droždie čerstvé
1,5 KL soľ
 

Ingrediencie plnka

200 g orechy vlašské
2 dl cukor kryštálový
2 dl cukor práškový
2 ks cukor vanilkový
3 kopcovité PL kakao
cca 125 g maslo SABI
2 ks žÍtok na potretie

Postup


Do misky dáme múku, cukor, soľ a premiešame lyžicou. Potom pridáme olej, bielky, jogurt biely SABI a napučaný kvások, ktorý sme si spravili z 3 dl mlieka SABI 3,5% +droždie+ 1 kl cukor. Zvyšných 1,5-1,75 dl mlieka SABI pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Vypracujeme si polomäkké cesto, ktoré sa má oddeľovať od misky. Nakoniec ho pomocou trochy múky krátko premiesime do bochníka a poprášime múkou. Zakryjeme a necháme cca 1 hodinu na teplejšom mieste nakysnúť. 


Kým cesto kysne, pripravíme plnku. Odvážime si 200 g orechov, ktoré pomelieme. Ďalej si do jednej misky dáme 2 dl práškového a 2 dl kryštálového cukru, 3 PL kakaa a vanilkový cukor. Všetko spolu s orechmi potom premiešame. A napokon si ešte pripravíme maslo SABI, budeme potrebovať cca 1/2. 


Na kysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na rovnaké kúsky ( cca 22-23 ks). Každý jeden kúsok ešte raz vymiesime do bochníčka. Bochníčky nenecháme podkysnút, ale hneď s nimi pracujeme ďalej. 

Bochníček rozťapkáme, najprv dáme kúsok masla SABI a potom aspoň 2 PL plnky. Potom bochníček uzavrieme ako buchtu a uzavretou časťou nadol ukladáme na plech s papierom. Potrieme vrch žÍtkom, ktoré sme vymiešali s pár kvapkami vody a dáme už aj piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 20 minút.

Dobrú chuť!

čas prípravy

120 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore