Nadýchaná šľahačková bábovka od SABI
Suroviny
1 ks hrnček krupicového cukru
1 ks vanilkový cukor
4 ks vajcia
2 ks hrnčeky polohrubej múky
1 ks kypriaci prášok do pečiva
250 ml šľahačkovej smotany SABI
podľa potreby kakao
podľa potreby práškový cukor na posypanie
Postup
1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2. Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Ručne - napríklad vareškou primiešame múku s práškom do pečiva a šľahačkovou smotanou SABI.
3. Formu na bábovku veľmi dobre vymastíme maslom SABI a posypeme múkou. Je dôležité, aby sme formu skutočne poriadne vymastili a posypali, inak sa nám bábovka môže prilepiť a nepôjde vyklopiť.
4. Polovicu cesta vylejeme na dno bábovkovej formy a do zvyšku vmiešame kakao - približne 4 lyžičky. Kakaové cesto vylejeme do formy a príborovým nožom jemne premiešame, aby sa nám vytvorila mozaika.
5. Pečieme asi 45 minút. Na záver do nej pichneme drevenú špajdľu a keď ju vytiahneme suchú, bábovka je hotová.
6. Bábovku necháme chvíľu vo forme vychladnúť a potom vyklopíme na mriežku. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.