Nadýchaná maslová žemľovka s čokoládou

Suroviny


8 ks sladký rožok / vianočka
150 g čokoláda
4 ks vajce
250 ml plnotučné mlieko SABI
250 ml smotana na šľahanie SABI
50 g kryštálový cukor
150 g maslo SABI
trochu masla SABI na vymastenie plechu

Postup


1. Menší, hlbší plech vymastíme nahrubo maslom.

2. Rožky / vianočku pokrájame na kolieska a čokoládu nasekáme na menšie kúsky.

3. Obidve ingrediencie presypeme do plechu a rukami premiešame tak, aby sa kúsky čokolády rovnomerne dostali pomedzi kúsky pečiva.

4. V miske spolu vymiešame celé vajíčka s mliekom, smotanou, roztopeným maslom a cukrom.

5. Zmes vylejeme na našu suchú zmes v plechu a necháme 15 minút postáť, aby sa rožky dobre napili.

6. Medzitým si rúru zohrejeme na 180°C.

7. Žemľovku zakryjeme alobalom a pečieme zhruba 40 minút, potom alobal stiahneme a dopekáme ešte cca 15 minút.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore