Nadýchaná maslová žemľovka s čokoládou
Suroviny
8 ks sladký rožok / vianočka
150 g čokoláda
4 ks vajce
250 ml plnotučné mlieko SABI
250 ml smotana na šľahanie SABI
50 g kryštálový cukor
150 g maslo SABI
trochu masla SABI na vymastenie plechu
Postup
1. Menší, hlbší plech vymastíme nahrubo maslom.
2. Rožky / vianočku pokrájame na kolieska a čokoládu nasekáme na menšie kúsky.
3. Obidve ingrediencie presypeme do plechu a rukami premiešame tak, aby sa kúsky čokolády rovnomerne dostali pomedzi kúsky pečiva.
4. V miske spolu vymiešame celé vajíčka s mliekom, smotanou, roztopeným maslom a cukrom.
5. Zmes vylejeme na našu suchú zmes v plechu a necháme 15 minút postáť, aby sa rožky dobre napili.
6. Medzitým si rúru zohrejeme na 180°C.
7. Žemľovku zakryjeme alobalom a pečieme zhruba 40 minút, potom alobal stiahneme a dopekáme ešte cca 15 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk