Mrkvová torta so smotanovým krémom
Suroviny
Na cesto:
250 g nastrúhanej mrkvy
200 g hladkej múky
100 g mletých vlašských orechov
150 g kryštálového cukru
3 ks vajcia
120 ml oleja
1 balíček prášku do pečiva
1 ČL mletej škorice
štipka soli
kôra z citróna
Na krém:
200 g SABI lahodnej nátierky bielej
200 ml SABI smotany na šľahanie
2 PL medu alebo práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
Postup
1. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme olej a citrónovú kôru. Do zmesi postupne pridávame suché ingrediencie (múku, orechy, prášok do pečiva, škoricu a soľ) a nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu.
2. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer cca 20-22 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 °C asi 35-40 minút. Skontrolujeme špajľou, či je cesto upečené a necháme úplne vychladnúť.
3. SABI lahodnú nátierku bielu vyšľaháme so SABI smotanou na šľahanie, medom (alebo cukrom) a vanilkovým extraktom do nadýchanej konzistencie.
4. Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, naplníme časťou krému, priložíme druhý plát a vrch aj boky potrieme zvyšným krémom.
5. Na vrch môžeme pridať nasekané orechy, nastrúhanú mrkvu alebo jemnú vrstvu škorice.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.