Mrkvová torta so smotanovým krémom

Suroviny


Na cesto:

250 g nastrúhanej mrkvy
200 g hladkej múky
100 g mletých vlašských orechov
150 g kryštálového cukru
3 ks vajcia
120 ml oleja
1 balíček prášku do pečiva
1 ČL mletej škorice
štipka soli
kôra z citróna

Na krém:

200 g SABI lahodnej nátierky bielej
200 ml SABI smotany na šľahanie

2 PL medu alebo práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu

 

Postup


1. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme olej a citrónovú kôru. Do zmesi postupne pridávame suché ingrediencie (múku, orechy, prášok do pečiva, škoricu a soľ) a nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu.

2. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer cca 20-22 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 °C asi 35-40 minút. Skontrolujeme špajľou, či je cesto upečené a necháme úplne vychladnúť. 

3. SABI lahodnú nátierku bielu vyšľaháme so SABI smotanou na šľahanie, medom (alebo cukrom) a vanilkovým extraktom do nadýchanej konzistencie. 

4. Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, naplníme časťou krému, priložíme druhý plát a vrch aj boky potrieme zvyšným krémom. 

5. Na vrch môžeme pridať nasekané orechy, nastrúhanú mrkvu alebo jemnú vrstvu škorice.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

nárocná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore