Mramorované brownie srdiečka

Suroviny


Na čokoládovú vrstvu:

200 g horkej čokolády
150 g SABI masla
200 g kryštálového cukru
3 ks vajcia
100 g hladkej múky
1/4 ČL soli
150 g čerstvých alebo zaváraných čerešní (bez kôstok)

Na tvarohovú vrstvu:

250 g odtučneného roztierateľného SABI tvarohu
100 g práškového cukru
1 ks vajce
1 ČL vanilkového extraktu

Postup


1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, miešame dohladka a necháme trochu vychladnúť. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny a pridáme rozpustenú čokoládu. Dobre premiešame a prisypeme preosiatu múku so soľou, jemne premiešame, kým vznikne hladké cesto.

2. Roztierateľný SABI tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom, vajcom a vanilkovým extraktom, až kým bude zmes hladká.

3. Plech (20 x 20 cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejeme doň polovicu čokoládového cesta. Na čokoládovú vrstvu nanesieme tvarohovú zmes a jemne ju zarovnáme. Na vrch pridáme zvyšok čokoládového cesta v "kopčekoch" a pomocou noža alebo špajle vytvoríme mramorový vzor. Nakoniec poukladáme čerešne rovnomerne po povrchu.

4. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C približne 30-35 minút, kým okraje nebudú pevné, ale stred bude stále mierne mäkký. Po upečení necháme úplne vychladnúť a pomocou formičky vykrojíme srdiečka. Ozdobíme napríklad čerstvými malinami a vychutnávame si s našimi milovanými.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore