Mramorované brownie srdiečka
Suroviny
Na čokoládovú vrstvu:
200 g horkej čokolády
150 g SABI masla
200 g kryštálového cukru
3 ks vajcia
100 g hladkej múky
1/4 ČL soli
150 g čerstvých alebo zaváraných čerešní (bez kôstok)
Na tvarohovú vrstvu:
250 g odtučneného roztierateľného SABI tvarohu
100 g práškového cukru
1 ks vajce
1 ČL vanilkového extraktu
Postup
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, miešame dohladka a necháme trochu vychladnúť. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny a pridáme rozpustenú čokoládu. Dobre premiešame a prisypeme preosiatu múku so soľou, jemne premiešame, kým vznikne hladké cesto.
2. Roztierateľný SABI tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom, vajcom a vanilkovým extraktom, až kým bude zmes hladká.
3. Plech (20 x 20 cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejeme doň polovicu čokoládového cesta. Na čokoládovú vrstvu nanesieme tvarohovú zmes a jemne ju zarovnáme. Na vrch pridáme zvyšok čokoládového cesta v "kopčekoch" a pomocou noža alebo špajle vytvoríme mramorový vzor. Nakoniec poukladáme čerešne rovnomerne po povrchu.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C približne 30-35 minút, kým okraje nebudú pevné, ale stred bude stále mierne mäkký. Po upečení necháme úplne vychladnúť a pomocou formičky vykrojíme srdiečka. Ozdobíme napríklad čerstvými malinami a vychutnávame si s našimi milovanými.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.