Medová torta plnená krémom

Suroviny z produktov


Hera Classic, 250 g

Suroviny


Korpus

500 g polohrubej múky
60 g Hery
100 g kyslej smotany
100 g práškového cukru
2 vajcia
100 g medu
10 g prášku do pečiva
10 g jedlej sódy

 

Krém

1 vanilkový puding (40 g)
3 žltky
100 g cukru
1 vanilínový cukor (10 g)
600 ml mlieka
250 g Hery
150 g práškového cukru

 

Na potretie korpusu

20 ml mlieka a 1,5 lyžice rumu

Postup


Cesto

Vo vodnom kúpeli uvarte Heru, vajce, cukor a med, až kým zmes nezhustne. Nechajte trochu vychladnúť a pridajte múku, prášok do pečiva, sódu, kyslú smotanu a vypracujte cesto. Prikryte a nechajte odstáť 30 min. pri izbovej teplote.

Cesto rozdelte na 5 rovnakých dielov a každý vyvaľkajte na kruh s Ø 23 cm, s hrúbkou 2 mm. Rúru predhrejte na 180°C, cesto položte na plech vystlaný papierom na pečenie, poprepichujte vidličkou a pečte asi 8-10min.

 

Krém

Žltky zmiešajte s 1/3 mlieka a pudingovým práškom. Zvyšné mlieko uvarte s cukrami, pridajte žltkovú zmes a za stáleho miešania privedte k varu a nechajte zhustnúť. Do horúceho krému pridajte Heru, dôkladne premiešajte a nechajte úplne vychladnúť. Zvyšnú Heru vyšlahajte, pridajte krém a našlahajte do peny.

Upečené korpusy potrite rumovým mliekom, naplnte krémom a pokračujte vrstvu po vrstve. Zvyšným krémom môžete potrieť boky torty. Pocukrujte alebo ozdobte podľa chuti a fantázie. Nechajte stuhnúť v chladničke 4-5 hodín.


Dobrú chuť!

čas prípravy

50 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore