Maslovo-orechový koláč
Suroviny
300 g hladká múka
200 g maslo SABI
80 g práškový cukor
5 ks vajcia
citrónová kôra z 1 citróna
prášok do pečiva (nie je nutné)
400 g nasekaných vlašských orechov
180 g trstinový cukor
150 ml javorový sirup
1 ks vanilkový cukor
podľa chuti rum
Postup
1. Najprv si vypracujeme hladké cesto z múky, 150 g jemne zmäknutého masla SABI a cukru. K hmote pridáme 1 vajce a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto dáme odležať do chladničky na 30 minút.
2. Pripravíme si tortovú formu, ktorú si buď vymastíme maslom, alebo ju vystelieme papierom na pečenie. Z odležaného cesta vyvaľkáme tenký plát a vložíme ho do pripravenej tortovej formy.
3. Ďalej si pripravíme plnku. V miske zmiešame 4 vajcia, vanilkový cukor, javorový sirup, rozpustené maslo SABI (50 g), trstinový cukor a rum. Všetko dobre premiešame a vo finále pridáme na jemno nasekané vlašské orechy, ktoré jemne vmiešame varechou.
4. Namiešanú zmes nalejeme na cesto v tortovej forme.
5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C po dobu zhruba 45-50 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.