Maškrtné lievance z Acidofilného mlieka SABI

Suroviny


450 ml Acidofilného mlieka SABI
250 g hladkej múky 
1-2 PL cukru
pol balíčka prášku do pečiva
2 vajíčka
štipka soli na zvýraznenie chuti
štipka mletej škorice
maslo SABI na vyprážanie

Postup


1. Do misky vlejeme Acidofilné mlieko SABI. K nemu pridáme múku, prášok do pečiva a vajíčka. Dôkladne všetko vyšľaháme, dochutíme cukrom, soľou a štipkou škorice.

2. Na rozohriatu panvicu dáme maslo, aby sa nám krásne roztopilo. Naberačkou si urobíme kôpky cesta, ktoré jemne rozotrieme. Na jednu panvicu sa zmestia 3 - 4 lievance.

3. Lievance krátko opečieme z oboch strán na miernom ohni.

4. Hotové lievance natrieme obľúbeným džemom alebo marmeládou a ozdobíme ovocím. Vhodný je tiež med, kokos, tvaroh, či šľahačka. No fantázii a chutiam sa medze nekladú.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore