Marhuľovo-malinový tvarohový koláč
Suroviny
OVOCIE
6 ks zrelých marhúľ
hrsť čerstvých alebo mrazených malín
CESTO
250 g hladkej múky
100 g práškového cukru
125 g SABI masla
1 ks vajce
štipka soli
1 ČL kypriaceho prášku
PLNKA
500 g SABI hrudkovitého tvarohu
2 ks vajcia
100 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
2 PL SABI kyslej smotany
2 PL vanilkového pudingového prášku
Postup
1. V mise zmiešame múku, cukor, soľ a kypriaci prášok. Pridáme nakrájané studené maslo, vajce a rukou vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň 30 minút odpočinúť v chladničke.
2. V miske zmiešame SABI hrudkovitý tvaroh, vajcia, cukor, vanilku, kyslú smotanu a pudingový prášok. Premiešame, aby sa suroviny spojili, no tvarohu môžeme ponechať jemnú štruktúru.
3. Vyvaľkáme cesto a vložíme ho do vymastenej formy. Na cesto nalejeme plnku, na vrch poukladáme polovice marhúľ a maliny a jemne ich zatlačíme do plnky.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 40–45 minút, kým plnka jemne nespevnie a povrch zhnedne.
5. Necháme vychladnúť, môžeme poprášiť práškovým cukrom a podávať ideálne mierne vychladené.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.