Marhuľovo-malinový tvarohový koláč

Suroviny


OVOCIE

6 ks zrelých marhúľ
hrsť čerstvých alebo mrazených malín

 

CESTO

250 g hladkej múky
100 g práškového cukru
125 g SABI masla
1 ks vajce
štipka soli
1 ČL kypriaceho prášku

 

PLNKA

500 g SABI hrudkovitého tvarohu
2 ks vajcia
100 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
2 PL SABI kyslej smotany
2 PL vanilkového pudingového prášku

 

Postup


1. V mise zmiešame múku, cukor, soľ a kypriaci prášok. Pridáme nakrájané studené maslo, vajce a rukou vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň 30 minút odpočinúť v chladničke.

2. V miske zmiešame SABI hrudkovitý tvaroh, vajcia, cukor, vanilku, kyslú smotanu a pudingový prášok. Premiešame, aby sa suroviny spojili, no tvarohu môžeme ponechať jemnú štruktúru.

3. Vyvaľkáme cesto a vložíme ho do vymastenej formy. Na cesto nalejeme plnku, na vrch poukladáme polovice marhúľ a maliny a jemne ich zatlačíme do plnky.

4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 40–45 minút, kým plnka jemne nespevnie a povrch zhnedne.

5. Necháme vychladnúť, môžeme poprášiť práškovým cukrom a podávať ideálne mierne vychladené.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore