Mandarinkové rezy

Suroviny


5 vajec
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva


Plnka:
600 g smotany kyslej lahôdkovej SABI
200 ml smotany na šľahanie 33 % SABI
2 vanilínové cukry
3 lyžice práškového cukru


Poleva:
750 ml vody
2 krémové prášky
200 g kryštálového cukru
2 šumienky s mandarínkovou príchuťou  

Postup


Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a zľahka prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15 - 20 minút v rúre pri teplote 180 °C.

 

Plnka: Kyslé smotany zmiešame s cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a obe smotany spolu zmiešame. Plnkou rovnomerne potrieme vychladnuté cesto a dáme ho na 2 hodiny do chladničky.

 

Poleva: Dáme variť vodu s cukrom. Krémové prášky a šumienky vymiešame s trochou vody, vlejeme do vriacej vody a uvaríme hustý puding. Po uvarení necháme polevu vychladnúť a vylejeme ju na stuhnuté smotany. Rovnomerne rozotrieme.  

čas prípravy

45 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore