Mandarinkové rezy
Suroviny
5 vajec
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
Plnka:
600 g smotany kyslej lahôdkovej SABI
200 ml smotany na šľahanie 33 % SABI
2 vanilínové cukry
3 lyžice práškového cukru
Poleva:
750 ml vody
2 krémové prášky
200 g kryštálového cukru
2 šumienky s mandarínkovou príchuťou
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a zľahka prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15 - 20 minút v rúre pri teplote 180 °C.
Plnka: Kyslé smotany zmiešame s cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a obe smotany spolu zmiešame. Plnkou rovnomerne potrieme vychladnuté cesto a dáme ho na 2 hodiny do chladničky.
Poleva: Dáme variť vodu s cukrom. Krémové prášky a šumienky vymiešame s trochou vody, vlejeme do vriacej vody a uvaríme hustý puding. Po uvarení necháme polevu vychladnúť a vylejeme ju na stuhnuté smotany. Rovnomerne rozotrieme.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk