Makovo-smotanová torta SABI
Suroviny
CESTO
30 g cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
1 ks škoricový cukor
štipka soľ
4 ks žĺtky
4 ks bielky
90 g cukor práškový
100 g mletý mak
70 g hladká múka
KRÉM
50 ml voda
1 PL citrónová šťava
1 ks želatína jemne mletá
500 ml kyslá smotana SABI
1 ks vanilínový cukor
4 PL cukor práškový
250 ml smotana na šľahanie SABI
100 g jahody
ZDOBENIE
200 g jahody
1 ks tortové želé
Postup
1. Maslo s 30 g práškového cukru, vanilínovým, škoricovým cukrom a soľou vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Bielky s 90 g práškového cukru vyšľaháme dotuha. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame mak s múkou, pridáme do cesta a všetko premiešame.
2. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a uhladíme. Dáme piecť do spodnej polovice predhriatej rúry na 180 stupňov, cca 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.
3. Na krém vymiešame vodu s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme ju napučať. Po napučaní želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu, vanilínový cukor a práškový cukor dobre premiešame. Pridáme ušľahanú šľahačku, nakrájané jahody a rozpustenú želatínu.
4. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus, povrch uhladíme a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Po vychladnutí rozložíme na krém rozpolené jahody, pripravíme tortové želé podľa návodu na prípravu a nalejeme ho na povrch torty.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.