Makovo-smotanová torta SABI

Suroviny


CESTO

30 g cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
1 ks škoricový cukor
štipka soľ
4 ks žĺtky
4 ks bielky
90 g cukor práškový
100 g mletý mak
70 g hladká múka

KRÉM

50 ml voda
1 PL citrónová šťava
1 ks želatína jemne mletá
500 ml kyslá smotana SABI
1 ks vanilínový cukor
4 PL cukor práškový
250 ml smotana na šľahanie SABI
100 g jahody

ZDOBENIE

200 g jahody
1 ks tortové želé

Postup


1. Maslo s 30 g práškového cukru, vanilínovým, škoricovým cukrom a soľou vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Bielky s 90 g práškového cukru vyšľaháme dotuha. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame mak s múkou, pridáme do cesta a všetko premiešame.

2. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a uhladíme. Dáme piecť do spodnej polovice predhriatej rúry na 180 stupňov, cca 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.

3. Na krém vymiešame vodu s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme ju napučať. Po napučaní želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu, vanilínový cukor a práškový cukor dobre premiešame. Pridáme ušľahanú šľahačku, nakrájané jahody a rozpustenú želatínu.

4. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus, povrch uhladíme a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Po vychladnutí rozložíme na krém rozpolené jahody, pripravíme tortové želé podľa návodu na prípravu a nalejeme ho na povrch torty.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore