Makové rezy
Suroviny
Cesto:
6 bielkov
125 g práškový cukor
125 g mletý mak
Šľahačka:
500 ml smotana na šľahanie SABI 33 %
1 vanilínový cukor
Postup
Cesto
Vo väčšej miske metličkou zmiešame bielky, mak a cukor. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút. Ešte horúci plát cesta rozkrojíme po šírke na 3 rovnaké časti a až potom ho necháme vychladnúť.
Šľahačka
Smotanu s vanilínovým cukrom vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku a dáme zachladiť do chladničky.
Makové rezy
Na spodný plát cesta natrieme vrstvu šľahačky (asi 0,5 cm). Prikryjeme druhým plátom cesta, ktorý tiež potrieme vrstvou šľahačky. Prikryjeme posledným plátom cesta a vrch aj boky potrieme šľahačkou. Uhladíme a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať makom na ozdobenie.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk