Makové rezy

Suroviny z produktov


Smotana na šľahanie 33 %

Suroviny


Cesto:

6 bielkov

125 g práškový cukor

125 g mletý mak


Šľahačka:

500 ml smotana na šľahanie SABI 33 %

1 vanilínový cukor

Postup


Cesto

Vo väčšej miske metličkou zmiešame bielky, mak a cukor. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 10 – 15 minút. Ešte horúci plát cesta rozkrojíme po šírke na 3 rovnaké časti a až potom ho necháme vychladnúť.
 

Šľahačka

Smotanu s vanilínovým cukrom vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku a dáme zachladiť do chladničky.
 

Makové rezy

Na spodný plát cesta natrieme vrstvu šľahačky (asi 0,5 cm). Prikryjeme druhým plátom cesta, ktorý tiež potrieme vrstvou šľahačky. Prikryjeme posledným plátom cesta a vrch aj boky potrieme šľahačkou. Uhladíme a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať makom na ozdobenie.


Dobrú chuť!

 

čas prípravy

minút

počet porcií

10 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore