Koláč z kyslého mlieka
Suroviny
750 ml acidofilného mlieka SABI
3 poháre kryštálového cukru
3 poháre polohrubej múky
2 vajcia
100 ml oleja
2 lyžice kakaa
1 lyžica sódy bikarbóny
2 lyžice džemu
nasekané vlašské orechy
Postup
Acidofilné mlieko v hlavnej úlohe prípravy sladkosti mu pridáva na všestrannosti použitia.
Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme kakao, acidofilné mlieko a miešame ďalej ručne. Keď sa suroviny spoja, pridáme preosiatu múku, olej, sódu bikarbónu a opäť premiešame. Nakoniec do cesta pridáme džem a nasekané orechy. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Pečieme pri teplote 180 °C. Koláč je upečený vtedy, keď do stredu koláča pichneme drevenou špajdličkou a nelepí sa na ňu cesto. Koláč po upečení posypeme nasekanými orechmi.
Namiesto pohárov môžeme použiť téglik od acidofilného mlieka.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.