Koláč z kyslého mlieka

Suroviny z produktov


Acidofilné mlieko 250 ml

Suroviny


750 ml acidofilného mlieka SABI
3 poháre kryštálového cukru
3 poháre polohrubej múky
2 vajcia
100 ml oleja
2 lyžice kakaa
1 lyžica sódy bikarbóny
2 lyžice džemu
nasekané vlašské orechy

Postup


Acidofilné mlieko v hlavnej úlohe prípravy sladkosti mu pridáva na všestrannosti použitia.


Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme kakao, acidofilné mlieko a miešame ďalej ručne. Keď sa suroviny spoja, pridáme preosiatu múku, olej, sódu bikarbónu a opäť premiešame. Nakoniec do cesta pridáme džem a nasekané orechy. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Pečieme pri teplote 180 °C. Koláč je upečený vtedy, keď do stredu koláča pichneme drevenou špajdličkou a nelepí sa na ňu cesto. Koláč po upečení posypeme nasekanými orechmi.


Namiesto pohárov môžeme použiť téglik od acidofilného mlieka.


Dobrú chuť!

čas prípravy

35 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore