Kokosové štvorce

Suroviny


Cesto:
5 vajec
250g práškového cukru
250g polohrubej múky
30g kakaa
4 lyžice horúcej vody

Plnka:
200g margarínu
250g strúhaného kokosu
200g práškového cukru
150ml vody

Poťahová hmota:
150g sušeného mlieka SABI
200g stuženého tuku
200g práškového cukru

Čokoládová poleva:
100g čokolády
40g stuženého tuku

Postup


Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, vodu a múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť. Po vychladnutí dáme papier dole. Margarín spolu s vodou zohrejeme, pridáme cukor a strúhaný kokos. Dobre premiešame a natrieme na upečené cesto.

Sušené mlieko, stužený tuk a cukor dobre vypracujeme na hladkú hmotu. Dosku poprášime práškovým cukrom a hmotu rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pomocou valčeka prenesieme na koláč a dobre popritláčame. Celé prikryjeme alobalom a zaťažíme, aby sa nám hmota neodlepovala.

Na druhý deň koláč pokrájame na kocky a špic namáčame do čokoládovej polevy.
Dobrú chuť!

čas prípravy

60 minút

počet porcií

10 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore