Karamelový krém
Suroviny
1 l plnotučného mlieka Sabi
4 žĺtky
1,5 balíčka Zlatého klasu
150 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
150ml silnej kávy
Postup
Sneh z bielkov: 4 bielka, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL ríbezľového lekváru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zapracujeme doň cukor a lekvár a ešte vyšľaháme.
Cukor na panvici skamarelizujeme, zalejeme ho kávou a dobre rozmiešame. Vo vyššom hrnci rozmiešame v mlieku žĺtky, Zlatý klas a vanilku. K pripravenému mlieku pridáme kávu, s karamelom, zmes dáme na sporák a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý plníme do pohárov alebo formičiek. Po vychladnutí krém ozdobíme ovocným snehom.
čas prípravy
30 minút
počet porcií
4 porcie
zložitosť
stredná
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.