Karamelové košíčky
Suroviny
Cesto
250 g hladkej múky
50 g cukru
1 vanilkový cukor
140 g masla SABI
2 žĺtka
Plnka
1 Salko
140 g masla
Čokoládová poleva a oriešky
Postup
V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto a necháme ho 30 minút zabalené odpočívať v chladničke. Následne ho natlačíme na spodok malých formičiek / košíkov (výber je na vás) a dáme piecť na 170 °C. Pečieme ich do zlatista až kým nerozvoniava celá kuchyňa.
Po upečení ich hneď vyklopíme a necháme vychladnúť. Salko dáme variť na nízku teplotu, no varíme ho trochu dlhšie, aby sa nám skaramelizovalo.
Po vychladnutí primiešame maslo SABI a vyšľaháme do krému. Naplníme košíčky a necháme ich v chladničke do druhého dňa. Až potom ich zdobíme čokoládovou polevou a orieškami. Opäť necháme trošku stuhnúť a podávame.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk