Jogurtový krémeš

Suroviny


Cesto:
1 balenie lístkového cesta
hladká múka


Plnka:
500 ml polotučného mlieka SABI
5 lyžíc kryštálového cukru
2 vanilkové pudingy v prášku
250 g bieleho jogurtu SABI
250 ml smotany na šľahanie 33 % SABI


Čokoládová poleva:
50 ml smotany na šľahanie 33 % SABI
100 g čokolády na varenie
80 g masla SABI

Postup


Cesto

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou a každé cesto pečieme pri teplote 180 ºC približne 10 minút. Potom z neho opatrne vyrežeme dva kruhy. Jeden kruh ihneď opatrne rozrežeme na trojuholníky.

 

Plnka

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a po častiach vmiešame biely jogurt. Krém necháme trochu stuhnúť v chladničke. Medzitým si vyšľaháme smotanu na šľahanie.

 

Čokoládová poleva

V horúcej šľahačkovej smotane roztopíme čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom pridáme maslo a ešte raz dôkladne premiešame, aby vznikla lesklá hladká poleva. Polevou polejeme trojuholníky lístkového cesta a necháme stuhnúť. Na dno tortovej formy položíme nerozkrájaný kruh upečeného lístkového cesta. Naň rovnomerne natrieme pudingovo-jogurtovú plnku. Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Na vrch poukladáme čokoládou poliate trojuholníky lístkového cesta. Jogurtový krémeš necháme pred podávaním poriadne stuhnúť v chladničke.

 

čas prípravy

60 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore