Jogurtový koláč s čokoládovou polevou

Suroviny


  • 200 g BeBe keksy svetlé
  • 1 pohár kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 ks kôra z citróna
  • 2 balíčky vanilkový puding
  • 3/4 pohára olivový olej
  • 5 ks vajec
  • 125 g čokoláda na varenie

Postup


  1. Na plech vystlaný pečiacim papierom poukladáme jednu vrstvu BeBe keksov. Vyšľaháme z bielkov sneh.
  2. Žltky vyšľaháme s kryštáľovým a vanilkovým cukrom. Postupne prilievame olej. Keď je hmota dobre vyšľahaná, pridáme jogurt a kôru z jedného citróna. Hmotu dobre premiešame a pridáme práškové vanilkové pudingy a sneh z bielkov. Zmes dobre premiešame, vylejeme na korpus a pečieme 2 hodiny pri 150 °C až do zhnednutia povrchu.
  3. Čokoládu na varenie rozpustíme so šľahačkovou smotanou a túto polevu vylejeme na už upečený vychladnutý koláč a na vrchu uhladíme. Keď poleva vychladne, dáme koláč na hodinu do chladničky, aby poleva úplne stuhla. Dobrú chuť.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore