Jarný acidofilný koláč s rebarborou

Suroviny z produktov


Acidofilné mlieko 250 ml

Suroviny


300 g rebarbory (stonky nakrájané na menšie kúsky)
2 PL medu alebo cukru
1 ČL škorice
250 ml SABI acidofilného mlieka
250 g hladkej múky
100 g trstinového cukru
80 ml oleja
2 ks vajcia
1 balíček kypriaceho prášku
½ ČL sódy bikarbóny
1 ČL vanilkového cukru
štipka soli

Postup


1. Nakrájanú rebarboru premiešame s medom (alebo cukrom) a škoricou. Necháme odležať 10 minút, aby pustila šťavu. 

2. V miske zmiešame múku, cukor, soľ, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a vanilkový cukor. V inej miske vyšľaháme vajcia s olejom a acidofilným mliekom. Tekuté suroviny postupne primiešame varechou k suchým a vymiešame hladké cesto. 

3. Cesto nalejeme do vymastenej formy (priemer cca 24 cm) a rovnomerne posypeme rebarborou. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 35 – 40 minút dozlatista. 

4. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo podávať so šľahačkou.

 

čas prípravy

60 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore