Jahodovo-čokoládová SABI torta
Suroviny
KORPUS:
3 ks vajcia
150 g kryštálového cukru
1 ks vanilkový cukor
150 ml oleja
150 ml minerálnej vody
45 g kakaa
150 g hladkej múky
1/2 PL prášku do pečiva
JAHODOVÁ VRSTVA:
250 g jahôd (rozmrazených/čerstvých)
1 ks vanilkový puding + 100 ml vody
4 PL jahodového sirupu
50 ml vody
KRÉM:
250 g mascarpone
200 ml SABI smotany na šľahanie 33 %
200 ml SABI kyslej smotany
50 g práškového cukru
4 PL kakaa
Postup
1. Vajcia šľaháme s vanilkovým a kryštálovým cukrom asi 5 minút. Do zmesi pridáme olej a minerálnu vodu, nakoniec ručne primiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao.
2. Cesto nalejeme do okrúhlej formy (27 cm) vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 25 až 30 minút.
3. Do hrnca vložíme jahody narezané na menšie kúsky, pridáme sirup, vodu a varíme. Keď zmes začne vrieť, pridáme puding rozmiešaný v 100 ml vody. Miešame do zhustnutia, po uvarení necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na upečený korpus.
4. Mascarpone, SABI smotanu na šľahanie, SABI kyslú smotanu a práškový cukor zmiešame a krátko šľaháme. Nakoniec pridáme preosiate kakao a jemne ho primiešame, aby sme krém neprešľahali.
5. Krém rozotrieme na vychladený koláč, uhladíme ho a ozdobíme jahodami či čokoládovými struhlinami. Pred servírovaním ho necháme cez noc odpočívať v chladničke.
Recept od Julky - Júlia Fejerčáková miluje pečenie, ktoré je popri štúdiu a práci jej oddychom. Pri pečení naplno zapája svoju kreativitu a recepty rada zdieľa na svojom Instagrame @daybyjuly.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.