Hrnčekový SABI koláč s jahodami
Suroviny
1 hrnček zmäknutého SABI masla
1 hrnček SABI kyslej smotany
2 hrnčeky kryštálového cukru
3 ks vajíčka
4 PL citrónovej šťavy
kôru z 1 citróna
2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1 a 1/2 hrnčeka nakrájaných jahôd
práškový cukor na posypanie
1 hrnček = 250 ml
Postup
1. V miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru.
2. Vo väčšej miske vyšľaháme maslo s cukrom do nadýchanej zmesi, do ktorej po jednom zašľaháme vajíčka.
3. Nakoniec vmiešame 2 PL citrónovej šťavy. Do cesta potom striedavo primiešavame múčnu zmes a kyslú smotanu.
4. Na kocky nakrájané jahody zmiešame s trochou múky a jemne ich vmiešame do cesta.
5. Okrúhlu formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 45 minút.
6. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.