Dvojfarebné koláčiky
Suroviny
Cesto:
4 vajcia
200 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vody
2 lyžice kakaa
200 g polohrubej múky
½ balíčka prášku do pečiva
Plnka:
300 g mletých vlašských orechov
75 g práškového cukru
50 ml rumu
2 lyžice oleja
200 – 300 g džemu
Biela hmota:
200 g stuženého tuku
200 g práškového cukru
150 g sušeného mlieka SABI
čokoládová poleva
Postup
Cesto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Napokon zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka:
Všetky suroviny zmiešame a natrieme na vychladnuté cesto.
Biela hmota:
Zo stuženého tuku, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu a dáme ju na chvíľu do chladničky. Papier na pečenie odstrihneme na veľkosť upečeného cesta, poprášime práškovým cukrom a vyvaľkáme bielu hmotu. Snažíme sa na rovnakú hrúbku a na celú veľkosť papiera. Papier s hmotou opatrne nadvihneme a položíme na koláč. Mierne zatlačíme a papier odstránime. Pokrájame na koláčiky, ktoré ľubovoľne namáčame do čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk