Dvojfarebné koláčiky

Suroviny


Cesto:
4 vajcia
200 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vody
2 lyžice kakaa
200 g polohrubej múky
½ balíčka prášku do pečiva


Plnka:
300 g mletých vlašských orechov
75 g práškového cukru
50 ml rumu
2 lyžice oleja
200 – 300 g džemu


Biela hmota:
200 g stuženého tuku
200 g práškového cukru
150 g sušeného mlieka SABI
čokoládová poleva

Postup


Cesto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Napokon zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.


Plnka:
Všetky suroviny zmiešame a natrieme na vychladnuté cesto.


Biela hmota:
Zo stuženého tuku, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu a dáme ju na chvíľu do chladničky. Papier na pečenie odstrihneme na veľkosť upečeného cesta, poprášime práškovým cukrom a vyvaľkáme bielu hmotu. Snažíme sa na rovnakú hrúbku a na celú veľkosť papiera. Papier s hmotou opatrne nadvihneme a položíme na koláč. Mierne zatlačíme a papier odstránime. Pokrájame na koláčiky, ktoré ľubovoľne namáčame do čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.


Dobrú chuť!
 

čas prípravy

120 minút

počet porcií

10 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore