Čokoládovo-tvarohový jablkový koláč

Suroviny


25 g SABI masla
200 g SABI hrudkovitého tvarohu
1 ks vajce
180 g horkej čokolády
sladený tuk na šľahanie 33% (na zdobenie)
2 ks väčšie jablká
100 g cukru
150 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
štipka škorice a soli

Postup


Maslo spolu s nalámanou čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. V miske vyšľaháme vajce s cukrom do peny, pridáme tvaroh a premiešame.

K zmesi postupne primiešame čokoládovo-maslovú zmes. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a škoricou.

Vymiešame vláčne cesto, do ktorého pridáme na tenké plátky nakrájané jablká (bez šupky). Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, plátky jabĺk môžeme poukladať aj na vrch cesta.

Pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút. Necháme vychladnúť a podávame ozdobený šľahačkou zo sladeného tuku.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore