Čokoládovo-tvarohový jablkový koláč
Suroviny
25 g SABI masla
200 g SABI hrudkovitého tvarohu
1 ks vajce
180 g horkej čokolády
sladený tuk na šľahanie 33% (na zdobenie)
2 ks väčšie jablká
100 g cukru
150 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
štipka škorice a soli
Postup
Maslo spolu s nalámanou čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. V miske vyšľaháme vajce s cukrom do peny, pridáme tvaroh a premiešame.
K zmesi postupne primiešame čokoládovo-maslovú zmes. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a škoricou.
Vymiešame vláčne cesto, do ktorého pridáme na tenké plátky nakrájané jablká (bez šupky). Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, plátky jabĺk môžeme poukladať aj na vrch cesta.
Pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút. Necháme vychladnúť a podávame ozdobený šľahačkou zo sladeného tuku.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.