Čokoládovo - mandľová pena
Suroviny
300 ml smotany na šľahanie Sabi, 175 ml polotučné mlieko Sabi, 1 PL práškovej želatíny, 175 g čokolády podľa vlastného výberu, 4 kocky ľadu, 60 g práškového cukru, 1 PL mandľovej esencie
Postup
Do panvice nalejeme polovicu smotany a posypeme želatínou. Keď želatína zmäkne, smotanu necháme za občasného miešania na miernom ohni, kým sa nezačnú tvoriť bublinky. Horúcu zmes nalejeme do šľahača, pridáme kúsky čokolády a vyšľaháme na hladkú hmotu. Potom pridáme kocky ľadu, mlieko, cukor, mandľovú esenciu a zvyšok smotany. Celú túto zmes vymixujeme do hladka. Zmes nalejeme do pohárov a dáme na 4 hodiny do chladničky. Podávame ozdobené šľahačkou a lupienkami mandlí.
čas prípravy
15 minút
počet porcií
4 porcie
zložitosť
ľahká
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.