Čokoládovo - mandľová pena

Suroviny


300 ml smotany na šľahanie Sabi, 175 ml polotučné mlieko Sabi, 1 PL práškovej želatíny, 175 g čokolády podľa vlastného výberu, 4 kocky ľadu, 60 g práškového cukru, 1 PL  mandľovej esencie

Postup


Do panvice nalejeme polovicu smotany a posypeme želatínou. Keď želatína zmäkne, smotanu necháme za občasného miešania na miernom ohni, kým sa nezačnú tvoriť bublinky. Horúcu zmes nalejeme do šľahača, pridáme kúsky čokolády a vyšľaháme na hladkú hmotu. Potom pridáme kocky ľadu, mlieko, cukor, mandľovú esenciu a zvyšok smotany. Celú túto zmes vymixujeme do hladka. Zmes nalejeme do pohárov a dáme na 4 hodiny do chladničky. Podávame ozdobené šľahačkou a lupienkami mandlí.

čas prípravy

15 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore