Citrónové muffiny s makom
Suroviny
NA CESTO:
250 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
½ ČL sódy bikarbóny
2 PL maku
150 g cukru
2 ks vajcia
100 ml SABI smotany na šľahanie
šťava a kôra z 1 citróna
1 ČL vanilkového extraktu
100 ml oleja
NA KRÉM:
200 g SABI Lahodnej smotanovej nátierky bielej
100 ml SABI smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
1 ČL citrónovej šťavy
½ ČL vanilkového extraktu
Postup
1. Rúru predhrejeme na 180°C a pripravíme si formu na muffiny s papierovými košíčkami.
2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a mak. V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, potom pridáme olej, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt. Postupne vareškou vmiešame suché suroviny.
3. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov a pečieme približne 20 minút, kým sú muffiny zlatisté. Necháme úplne vychladnúť.
4. Lahodnú nátierku zmiešame s práškovým cukrom, citrónovou šťavou a vanilkovým extraktom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a jemne ju primiešame k citrónovo-vanilkovej zmesi.
5. Krém nanesieme na vychladnuté muffiny pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobíme podľa chuti (napr. citrónovou kôrou alebo makom).
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.