Chlapský cibuľový koláč
Suroviny
Cesto:
300 g polohrubej múky
300 ml polotučného mlieka SABI
20 g droždia
štipka kryštálového cukru
1 vajce
štipka soli
50 g masla SABI
Cibuľová zmes:
400 g cibule
1 lyžica oleja
200 g kyslej lahôdkovej smotany SABI
2 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
Postup
Z vlažného mlieka (asi 150 ml), droždia a cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme kvások, vajce, roztopené maslo, soľ a zvyšok mlieka. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste približne 30 minút vykysnúť. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska a na rozohriatom oleji opražíme do sklovita a necháme vychladnúť. Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme soľ, korenie, rascu a primiešame k opraženej cibuli. Cesto vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie (okraje cesta trochu vyvýšime) a nalejeme cibuľovú zmes.
Pečieme pri teplote 160 °C asi 45 minút.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.