Cheesecake so slaným karamelom a ovocím
Suroviny z produktov
Maslo SABISmotana na šľahanie 33 %Tvaroh mäkký roztierateľnýSmotana kyslá lahôdková
Suroviny
Ingrediencie
SABI roztierateľný tvaroh
SABI maslo
SABI Smotana na šľahanie 33 %
SABI Kyslá smotana
240 g sušienok
500 g mascarpone
1 PL práškového cukru
1 PL vanilkového cukru
2 vajíčka
cukor
1 ČL soli
malé balenie jahôd, alebo malín
Postup
V miske zmiešame rozdrvené sušienky s roztopeným maslom. Vysypeme do formy na pečenie, rovnomerne utlapkáme a vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Korpus máme hotový.
Pripravíme krém. V miske zmiešame SABI roztierateľný tvaroh, mascarpone, kyslú smotanu, 1 PL práškového cukru, 1 PL vanilkového cukru. Pridáme dve vajíčka a poriadne premiešame.
Na upečenú vrstvu sušienok (korpus) nanesieme krém. Vložíme do rúry, prvých 10 minút pečieme na 200 stupňoch a ďalších 40 minút pečieme na 160 stupňoch.
Pripravíme polevu zo slaného karamelu. Do hrnca vysypeme menšiu misku kryštálového cukru a zalejeme rovnakým množstvom vody. Občas premiešame. Keď sa začne cukor topiť pridáme trochu masla. Povaríme. Pridáme ČL soli. Necháme prevariť.
Teplú polevu vylejeme na dopečený cheesecake. Ozdobíme ovocím a vložíme na niekoľko hodín do chladničky. Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk